WestlandUtrecht Bank verhoogt de rente naar 2,6%

Datum: 20-4-2011    Schrijver: Oscar Toom    Aantal reacties: 969

Houten 21-4-2011 - WestlandUtrecht Bank biedt net als Bank of Scotland een variabele rente van 2,6% op haar spaarrekening. Daarmee biedt WestlandUtrecht Bank samen met Bank of Scotland de hoogte spaarrente aan voor een spaarrekening zonder voorwaarden.

Deposito Garantiestelsel
Het grote verschil met Bank of Scotland is dat WestlandUtrecht Bank onder het Nederlandse deposito garantiestelsel valt. Terwijl Bank of Scotland onder het Britse garantiestelsel valt.

Toenemende concurrentie
Voor de spaarder kan dit betekenen dat de concurrentie door banken op de spaarmarkt toeneemt. Inmiddels is de hoogste spaarrente voor een spaarrekening zonder voorwaarden van 2,4% in januari naar 2,6% in april gestegen. Overigens biedt Leaseplan Bank een nog hogere spaarrente, maar door een klantenstop is deze alleen voor bestaande klanten beschikbaar. Gisteren heeft de SNS Bank ook haar spaarrentes verhoogd. Op de Plus Sparen spaarrekening wordt nu een rente aangeboden van 2,6%. om voor deze rente in aanmerking te komen, moet er een minimumbedrag van € 10.000,- ingelegd worden.

Spaarente vergelijken
Wilt u weten welke bank voor u de hoogste rente biedt? Vergelijk dan zelf de spaarrente van alle banken in Nederland.

Reacties op dit artikel

Reactie van: (9-6-2015)