Spaarrente internet immuun voor onrust Midden-Oost

Datum: 6-3-2011    Schrijver: Financieel Dagblad    Aantal reacties: 4

De onrust in het Midden-Oosten trekt diepe sporen op de diverse financiële en grondstoffenmarkten en de prijzen rijzen dit jaar de pan uit. Toch blijft de internetspaarrente onbeweeglijk.

In een 'rondje langs de velden' bij de verschillende aanbieders van internetspaarrekeningen verhoogde deze week alleen de Bank of Scotland haar tarief. Deze betrekkelijke nieuwkomer (niet te verwarren met RBS) valt niet onder het Nederlandse maar onder het Britse depositogarantiestelsel. De bank kwam deze week in het nieuws als nieuwe shirtsponsor van voetbalclub FC Utrecht.

Bonus
Bank of Scotland verhoogde haar tarief van 2,4% naar 2,5%. Nieuwe spaarders ontvangen daarbij euro 20 bonus wanneer er meer dan 5000 euro gespaard wordt. Dit welkomstcadeau verhoogt de rente naar 2,9% in het eerste jaar (bij 5000 euro spaargeld). En daarmee gaat Bank of Scotland in deze competitie duidelijk aan de leiding.

Uitzicht
De variabele rente op deze direct opvraagbare spaarrekeningen volgt op enige afstand de ontwikkelingen op de geldmarkt. Het 3 maands Euribortarief is een goede leidraad om de ontwikkelingen te volgen en deze rente kroop de laatste maanden langzaam omhoog en versnelde gisteren tot 1,16%. Dat biedt uitzicht op hogere spaarrentes in de komende maanden.

Reacties op dit artikel

Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over uw-spaarrente.nl Sitemap © Uw-spaarrente.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)