Spaarrente daalt weer

Datum: 18-03-2012    Schrijver: Uw-spaarrente.nl    Aantal reacties: 1017

Als gevolg van het ruime monetaire beleid van de ECB, zijn de spaarrentes weer aan een duikvlucht bezig. De dalende spaarrente doet zich zowel voor bij spaarrekeningen als bij spaardeposito's.

De afgelopen tijd hebben vrijwel alle banken hun spaarrente verlaagd. In februari boden meerdere banken een spaarrente aan van 3,00 procent of hoger. Op dit moment is er nog slechts een bank die een spaarrente aanbiedt van 3,00 procent, namelijk de Russische AT Bank. Deze bank heeft een eigen Nederlandse bankvergunning en is onderdeel van de Alpha banking Group. Saillant detail is dat AT Bank dit najaar als eerste bank in Nederland de spaarrente verhoogde tot 3,00 procent.

Rente spaarrekeningen
ASN Bank maakte vrijdag bekend dat de rente op de internetspaarrekening per 21 maart wordt verlaagd van 2,70 naar 2,60 procent. Daarmee is de bank de zoveelste in een reeks van banken die de spaarrente heeft verlaagd. Zo verlaagde WestlandUtrecht Bank deze week de rente op een spaarrekening zonder voorwaarden van 3,00 naar 2,90 procent.

Rente op spaardeposito's
Bij deposito's waarbij spaargeld voor langere tijd vast staat, is het verhaal hetzelfde. Ohra verlaagde de rentes op alle deposito's recentelijk fors met 0,50 tot 0,60 procentpunt en biedt nu nog maar 3,80 procent rente op een tienjaarsdeposito, een van de laagste rentes in de markt. ABN Amro heeft op 16 februari de rente op een tienjaarsdeposito juist verhoogd tot 4,60 procent, en biedt voor dit product nu samen met NIBC de hoogste rente.

Reacties op dit artikel