Spaargeld bedraagt ruim 329 miljard

Datum: 15-05-2014    Schrijver: Uw-spaarrente.nl    Aantal reacties: 1057

Het afgelopen kwartaal hebben de Nederlandse huishoudens ruim 4 miljard euro aan spaargeld opgepot. De stijging van het spaargeld komt vrijwel geheel door de rentebeschrijving van het spaargeld in januari. Dit blijkt uit analyse van Uw-spaarrente.nl op basis van cijfers die door De Nederlandsche Bank (DNB) deze week zijn gepubliceerd.

Omvang spaargeld stabiel
Het totale spaargeld bedroeg eind maart 329 miljard. Op spaardeposito's is 49,4 miljard vastgezet en op de direct opneembare spaarrekening is in totaal ruim 280 miljard aan spaargeld gestort. Opvallend is dat het totaal aan spaargeld al ruim een jaar niet noemenswaardig groeit. En dat de verdeling tussen spaardeposito's en de direct opneembare spaarrekening stabiel is.

Lage spaarrente
De spaarrente blijft onverminderd laag. De hoogste spaarrente op een direct opneembare spaarrekeningbedraagt op dit moment 1,75% en wordt aangeboden door KNAB bank en het Belgische Argenta. Inmiddels heeft Leaseplan Bank de spaarrente op de dposito met een looptijd van een jaar verlaagd, waardoor op dit moment de hoogste spaarrente op een spaardeposito met een looptijd van een jaar door NIBC wordt aangeboden met een spaarrente van 2,00%.

Reacties op dit artikel

Reactie van: asics singapore outlet (6-5-2015)


asics shoes asics singapore outlet http://www.dardenplannedgiving.org/