Nieuwe bank Knab

Datum: 20-09-2012    Schrijver: Uw-spaarrente.nl    Aantal reacties: 4

Vandaag heeft Nederland een nieuwe bank erbij gekregen, Knab. Knab staat voor bank, als je van rechts naar links leest, en met de K voorop wil Knab het belang van de klant benadrukken.

Gedeelde banklicentie met Aegon
Knab heeft een gedeelde licentie van De Nederlandsche Bank met Aegon Bank.- die zelf grote reputatieschade heeft opgelopen in affaires rond bijvoorbeeld woekerpolissen. Knab opereert vanuit Hoofddorp en profileert zich als een moderne internetbank, waar de klant met dashbords overzicht heeft over zijn spaargeld en beleggingen. Aegon heeft enkele tientallen miljoenen in het project gestoken en er zijn 60 werknemers bij Knab in dienst.

Betaalrekening Knab
Knab wil, in tegenstelling tot de traditionele grootbanken, winst maken via de betaalrekening. Knab rekent 15 euro per maand voor de betaalrekening, wat op jaarbasis uitkomt op 180 euro. Dit is fors hoger dan bij ABN Amro, ING, SNS Bank en Rabobank. Die rekenen voor een betaalpakket met een eenvoudige creditcard 33 tot 42 euro per jaar. Uniek is wel dat je rente krijgt over het bedrag dat op de betaalrekening staat. Tot een bedrag van tweeduizend euro 0,5 procent en daarboven 1,3 procent.

Spaarrente Knab
Knab biedt op de spaarrekening zonder voorwaarden een variabele spaarrente van 1,8 procent. Knab gaat ook vernieuwend om met roodstand. Klanten krijgen een alert als ze rood staan. En wanneer klanten rood staan op de betaalrekening en tegerlijkertijd geld hebben staan op bijvoorbeeld een spaarrekening dan zal Knab de klanten hierop wijzen.

Klant betaalt Financieel advies
Knab laat haar klanten betalen voor financieel advies. In de persverklaring laat Knab weten: “We hebben er bewust voor gekozen geen eigen verkoopadviseurs in dienst te nemen, maar werken samen met onafhankelijke financieel experts. Zij zijn door ons gecontroleerd op kwaliteit en klanten kunnen ook nog een rating aan hen toekennen. Zo krijgen onze klanten het advies dat het beste is voor hen in plaats van voor de bank”.

Knab verzorgt het vermogensbeheer via een geselecteerde groep vermogensbeheerders. Klanten betalen bij Knab 1 procent van het belegde bedrag tot een maximum van 2.000 euro. Knab richt zich met name op mensen met een wat hoger inkomen. Over vijf jaar wil Frijters quitte spelen en 100 duizend klanten hebben.

Knab, de conclusie
Knab heeft een aantal goede initiatieven ontwikkelt. Winst genereren via een hoger bedrag voor de betaalrekening is zeker geen verkeerd idee, zeker als je bedenkt dat je bij Knab wel rente krijgt over het saldo dat op de betaalrekening staat. Het idee van alerts bij roodstand is vernieuwend en getuigt van klantbelang. Ook pleit het voor Knab dat ze zelf geen verkoopadviseurs in dienst hebben. Wanneer Knab bij de aankondiging had gesteldm dat ze als prijsvechter het komende jaar consequent bij de top drie van hoogste aanbieders voor spaarrente was het waarschijnlijk een daverend succes geworden. Nu niet, maar misschien is de volgende marketingstunt dat ze rond de jaarwisseling alsnog aankondigen dat ze het komende jaar een concurrende spaarrente gaan aanbieden.

Reacties op dit artikel

Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over uw-spaarrente.nl Sitemap © Uw-spaarrente.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)