Na een jaar stijgt de spaarrente weer

Datum: 21-2-2011    Schrijver: Uw-spaarrente.nl    Aantal reacties: 707

De hoogste spaarrente op een spaarrekening zonder voorwaarden wordt sinds deze week aangeboden door WestlandUtrecht Bank, zo meldt de financiële vergelijker Uw-spaarrente.nl. Op de SpaarOnline Rekening biedt WestlandUtrecht Bank een rente van 2,5% (was 2,25%). Deze rente is gelijk aan de rente die SNS Bank en Reaal bieden, maar zij kennen een minimale inleg van EUR 10.000.

Europese Commissie
“De verhoging van de spaarrente door WestlandUtrecht komt niet helemaal onverwacht”, aldus Oscar Toom oprichter van Uw-spaarrente.nl. De afgelopen twee jaar gaf WestlandUtrecht meerdere malen aan dat zij graag haar spaarrente wilde verhogen, maar dat zij dit niet mocht. De Europese Commissie had WestlandUtrecht verboden om te concurreren op rente vanwege de staatssteun die moederbedrijf ING heeft ontvangen. Deze beperking is opgeheven omdat WestlandUtrecht steeds meer los is komen te staan van ING.

Overname
De verwachting is dat WestlandUtrecht voor langere periode een hoge spaarrente gaat hanteren. Het is namelijk de bedoeling dat ING de dochter WestlandUtrecht gaat verkopen. Deze verkoop van WestlandUtrechtBank wordt, evenwel moeilijker gemaakt door de nieuwe financiële toezichtregels (Basel III). WestlandUtrecht beschikt zelf over weinig spaargeld of andere lange gelden, hierdoor wordt verkoop lastig. Door een hoge rente aan te bieden kan WestlandUtrecht spaargelden aantrekken, waardoor zij aantrekkelijker wordt voor mogelijke overnamekandidaten.

SpaarOnline Rekening
Op de SpaarOnline Rekening van WestlandUtrecht Bank krijgen consumenten een spaarrente van 2,5%. Deze rekening valt volledig onder het garantiestelsel van De Nederlandsche Bank. De rente wordt jaarlijks bijgeschreven en de SpaarOnline Rekening is via internet te openen.

Reacties op dit artikel