LeasePlan Bank verhoogt de spaarrente naar 2,98%

Datum: 02-05-2011    Schrijver: Uw-spaarrente.nl    Aantal reacties: 4

Houten 2-5-2011 - LeasePlan Bank biedt sinds 1 mei 2011 2,98% rente op haar spaarrekening zonder voorwaarden. Daarmee biedt LeasePlan Bank de hoogste spaarrente aan voor een spaarrekening zonder voorwaarden. Deze spaarrente is echter alleen beschikbaar voor de huidige klanten. Leaseplanbank kent namelijk een klantenstop. Dit meldt de financiële vergelijker Uw-spaarrente.nl.

Klantenstop
LeasePlan Bank kent op dit moment een klantenstop. De klantenstop is het gevolg van een succesvolle campagne die er toe heeft geleid dat de interne doelstelling voor spaargelden is bereikt. Overigens, spreekt LeasePlan Bank zelf bewust van een klantenpauze, omdat ze hun activiteiten op de Nederlandse spaarmarkt zeker zullen gaan voortzetten.

Transparante spaarrente
LeasePlan Bank baseert haar rente op het 1 maands Euribor tarief en keert hierbovenop een opslag uit. Deze opslag wordt per kwartaal bepaald en bedraagt op dit moment 1,75%. De hoogte van de variabele spaarrente (2,98%) is dus de hoogte van het 1 maands Euribor tarief (1,23% per 28 april) en de opslag(1,75%).

Rente-op-rente-effect
De spaarrente van 2,98% is het nominale tarief. Doordat LeasePlan Bank de spaarrente, in tegenstelling tot veel andere banken, elke maand uitkeert ontstaat er een rente-op-rente-effect. Hierdoor is het rendement op jaarbasis 3,02%.

Spaarente vergelijken loont
Deze spaarrente is alleen beschikbaar voor bestaande klanten van LeasePlan Bank. Voor mensen die geen klant zijn bij Leasplan Bank wordt de hoogste spaarrente aangeboden door WestlandUtrecht Bank en Bank of Scotland met 2,6%. Bank of Scotland valt overigens niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel, maar onder het Britse garantiestelsel. Regelmatig uw spaarrente vergelijken loont. Wilt u weten welke bank voor u de hoogste rente biedt? Vergelijk dan zelf de spaarrente van alle banken in Nederland.

Reacties op dit artikel

Plaats uw reactie
Uw naam
Uw reactie
Contact Over uw-spaarrente.nl Sitemap © Uw-spaarrente.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)