Spaargeld bedraagt ruim 329 miljard


Datum: 15-05-2014     Geplaatst door: Uw-spaarrente.nl    

Spaargeld bedraagt ruim 329 miljard

Het afgelopen kwartaal hebben de Nederlandse huishoudens ruim 4 miljard euro aan spaargeld opgepot. De stijging van het spaargeld komt vrijwel geheel door de rentebeschrijving van het spaargeld in januari. Dit blijkt uit analyse van Uw-spaarrente.nl op basis van cijfers die door De Nederlandsche Bank (DNB) deze week zijn gepubliceerd.

Spaarders gaan er 5 miljard op achteruit


Datum: 05-09-2013     Geplaatst door: Uw-spaarrente.nl    

Spaarders gaan er 5 miljard op achteruit

De Nederlandse spaarders gaan er gezamenlijk ruim 5 miljard euro op achteruit in 2013. Spaarders hebben al geruime tijd te kampen met een lage spaarrente van gemiddeld 1,50 procent, terwijl de inflatie hoog is. Vandaag maakte het CBS bekend dat de inflatie in juli is gestegen naar 3,10 procent. De Nederlandsche Bank maakte eind juli bekend dat het totale spaargeld van alle Nederlanders 330,5 miljard euro bedraagt.

Yapi Kredi Bank verlaagt spaarrente


Datum: 22-04-2013     Geplaatst door: Uw-spaarrente.nl    

Yapi Kredi Bank verlaagt spaarrente

Vandaag heeft de Turkse bank Yapi Kredi Bank de spaarrente op de deposito's verlaagd. Hiermee volgt Yapi Kredi Bank de marktbrede trend om de spaarrente zowel op spaarrekeningen zonder voorwaarden en deposito's te verlagen. Sinds begin vorig jaar gaat de spaarrente bij alle banken die actief zijn in Nederland gestaag naar beneden. De verwachting is dat deze trend van dalende spaarrente de komende maanden zal aanhouden. De reden voor deze dalende trend is de historisch lage maandrente.

Negatief rendement spaarrekening


Datum: 08-11-2012     Geplaatst door: Uw-spaarrente.nl    

Negatief rendement spaarrekening

De spaarrente op een gewone spaarrekening is lager dan de inflatie. Hierdoor is het rendement op een gewone spaarrekening negatief en teren spaarders in op hun spaargeld.

Spaarrente krijgt klappen


Datum: 11-10-2012     Geplaatst door: Uw-spaarrente.nl    

Spaarrente krijgt klappen

De spaarrente krijgt klappen. Deze week hebben drie erkende prijsvechters; Bank of Scotland, WestlandUtrecht Bank en LeasePlan Bank hun rentes verlaagd. De verwachting is dat de andere prijsvechters snel zullen volgen.

Contact Over uw-spaarrente.nl Sitemap © Uw-spaarrente.nl is een initiatief van Uwvergelijkingsite.nl (KvK nr. 51253070)